Τρίοδη θερμοστατική βαλβίδα μείξης T-MIX

Τρίοδη θερμοστατική βαλβίδα μείξης T-MIX

Τρίοδη θερμοστατική βαλβίδα μείξης T-MIX

Η T-MIX εξασφαλίζει πως η θερμοκρασία του νερού που επιστρέφει στον λέβητα δεν θα πέσει κάτω από την καθορισμένη θερμοκρασία ανοίγματος. Η θερμοκρασία ανοίγματος επιλέγεται σύμφωνα με τις συστάσεις του κατασκευαστή του λέβητα.

Θερμική βαλβίδα χυτοσιδήρου T-MIX

Η τρίοδη θερμική βαλβίδα T-MIX είναι σχεδιασμένη για την καλή λειτουργία του λέβητα στερεών καυσίμων. Η βαλβίδα επιφέρει μεγαλύτερη θερμοκρασία επιστροφής στο λέβητα, αυξάνοντας, έτσι, την απόδοση μέσω της μειωμένης δημιουργίας υπολειμμάτων, παρατείνοντας ταυτόχρονα τη διάρκεια ζωής του λέβητα, ελαχιστοποιώντας την υγροποίηση των καυσαερίων στα τοιχώματα του.

Λειτουργία:
Η συνηθισμένη εφαρμογή γίνεται στην εγκατάσταση της θέρμανσης όπου χρησιμοποιείται λέβητας στερεών καυσίμων . Η θερμική βαλβίδα Τ-ΜΙΧ προστατεύει τον καυστήρα από τη χαμηλή θερμοκρασία επιστροφής. Η βαλβίδα εγκαθίσταται στη γραμμή επιστροφής (45°C, 55°C, 65°C). Οι οδοί 1 και 3 είναι πάντοτε ανοιχτές, το οποίο διευκολύνει την κυκλοφορία στον καυστήρα, καθώς και την υψηλή θερμοκρασία επιστροφής. Η υψηλή θερμοκρασία επιστροφής στον λέβητα σημαίνει λιγότερα υπολείμματα και ελαχιστοποιημένη υγροποίηση αερίων του αεραγωγού, με αποτέλεσμα την πρόληψη της πρόωρης διάβρωσης του λέβητα. Επίσης, μειώνεται η πιθανότητα θερμικού σοκ λόγω της επιστροφής κρύου νερού στο σύστημα.
Η βαλβίδα μπορεί να τοποθετηθεί σε οποιαδήποτε θέση.

Χαρακτηριστικά:
 Συνδέσεις: τρίοδη, εσωτερικό σπείρωμα Rp ISO 7/1
 Υγρό: νερό, γλυκόλη <50%
 Θερμοκρασία υγρού: +5°C…110°C
 Πίεση κατά τη λειτουργία: μέγιστη 6 bar

Υλικό:
 Κορμός βαλβίδας: GG25 DIN 1691
 Δαχτυλίδια: EPDM, klingerit (tesnit BA-R)
 Ροδέλα ασφαλείας βαλβίδας: PPS

 

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΣΕ ΠΛΗΡΗ ΟΘΟΝΗ …

TECHNICAL-Τ-ΜΙΧ

TOP