Λέβητας ξύλου biotom

Οι λέβητες ξύλου BIOTOM έχουν καινοτόμο σχεδιασμό και ανθεκτικά υλικά.

Ο λέβητας ξύλου BIOTOM είναι κατασκευασμένος, από υψηλής ποιότητας χάλυβα (5 και 4 χιλιοστά). Η εστία καύσης είναι σχεδιασμένη ώστε να υπάρχει η όσο το δυνατό μικρότερη απώλεια ενέργειας. Η μεγάλη θυρίδα στο επάνω μέρος που διαθέτει επιτρέπει την εισαγωγή μεγάλων κομματιών ξύλου αλλά και άλλων στερεών υλικών όπως μπρικέτα και  ξυλοκάρβουνο. Οι κάθετες διαδρομές που υποχρεούνται να διανύσουν τα καυσαέρια για να διαφύγουν από τον χώρο καύσης είναι σχεδιασμένες ώστε να προάγουν τη μέγιστη επαφή με τα τοιχώματα του λέβητα. Έτσι η ανταλλαγή θερμότητας είναι άρτια και τα καυσαέρια φεύγουν από τον λέβητα με ελάχιστη δυνατή θερμοκρασία. Ο καθαρισμός του λέβητα είναι πολύ εύκολος και πρακτικός και γίνεται από τη εμπρόσθια πόρτα του. Ο λέβητας είναι εφοδιασμένος με θερμόμετρο, μετρητή πιέσεως, μετακινούμενο δοχείο στάχτης, και εξαρτήματα καθαρισμού. Στην έξοδο καυσαερίων είναι ενσωματωμένο το κινητό φράγμα (τάμπερ) με το οποίο ρυθμίζεται η σωστή απαγωγή των καυσαερίων (απαραίτητος ο σωστός ελκυσμός της καμινάδας) μεγιστοποιώντας την απόδοση του συστήματος. Διατίθεται σε τρία μοντέλα, 25 Kw 35kw και 45kw.

 

Λέβητας ξύλου biotom

 

Ο λέβητας ξύλου BIOTOM περιλαμβάνει:

  • Θάλαμος καύσης, με μεγάλη επιφάνεια εναλλαγής θερμότητας.
  • Θερμόμετρο και μετρητή πιέσεως.
  • Μεγάλη επάνω πόρτα με άνετο άνοιγμα  που διευκολύνει την τροφοδοσία με στερεά καύσιμα μήκους έως 500mm.
  • Εναλλάκτης με κάθετες διαδρομές καυσαερίων, οι οποίες πέρα από την υψηλή απόδοση που εξασφαλίζουν, προσφέρουν και  λέβητα ευκολία στο καθάρισμα.
  • Φλάντζα στο κάτω μέρος της πόρτας για τοποθέτηση καυστήρα πέλλετ, πετρελαίου ή αερίου.
  • Υλικά από υψηλής ποιότητας χάλυβα 4 και 5 χιλιοστά, ανθεκτικά σε υψηλές θερμοκρασίες.

Ο λέβητες ξύλου δύναται να λειτουργούν με πέλλετ, πετρέλαιο και αέριο με την τοποθέτηση του αντίστοιχου καυστήρα στην υποδοχή της κάτω πόρτας. Επίσης, προσφέρει μεγάλη ευκολία στη χρήση και την εγκατάσταση, ενώ ο έλεγχος της καύσης αλλά και τα συστήματα ασφαλείας εγγυώνται την απρόσκοπτη λειτουργία του εναρμονιζόμενη πλήρως με το ευρωπαϊκό πρότυπο EN303-5.

Αξιόπιστη Κατασκευή, Οικονομία στο καύσιμο και Υψηλή απόδοση με λέβητα ξύλου BIOTOM.

Ο λέβητας μπορεί να λειτουργεί με πέλλετ, πετρέλαιο και αέριο με την τοποθέτηση του αντίστοιχου καυστήρα στην υποδοχή της κάτω πόρτας. Επίσης, προσφέρει μεγάλη ευκολία στη χρήση και την εγκατάσταση, ενώ ο έλεγχος της καύσης αλλά και τα συστήματα ασφαλείας εγγυώνται την απρόσκοπτη λειτουργία του εναρμονιζόμενη πλήρως με το ευρωπαϊκό πρότυπο EN303-5.

TOP