Λέβητας πελλετ & Ξύλου Υψηλής Απόδοσης Κάθετων Διαδρομών

λέβητας biotom πελλετ και ξύλου

Λέβητας BIOTOM πελλετ και ξύλου κάθετων διαδρομών 25-35-45kw

Αξιόπιστη λύση για την θέρμανση με πελλετ αλλά και ξύλο. Εξασφαλίστε τη μέγιστη οικονομία , χάρη στην υψηλή απόδοση που προσφέρουν οι κάθετες διαδρομές . Ο BIOTOM με το σύστημα κάθετων διαδρομών εξασφαλίζει χαμηλή κατανάλωση καυσίμου και ιδιαίτερα χαμηλές τιμές ρύπων.Είναι κατασκευασμένος από υψηλής ποιότητας και αντοχής χάλυβα και είναι εξοπλισμένος με τον κορυφαίο Ιταλικό καυστήρα πελλετ BMIX DIGITAL .

Οι κάθετες διαδρομές που υποχρεούνται να διανύσουν τα καυσαέρια για να διαφύγουν από τον χώρο καύσης είναι σχεδιασμένες ώστε να προάγουν τη μέγιστη επαφή με τα τοιχώματα του λέβητα. Έτσι η ανταλλαγή θερμότητας είναι άρτια και τα καυσαέρια φεύγουν από τον λέβητα με ελάχιστη θερμοκρασία. Ο καθαρισμός του λέβητα είναι πολύ εύκολος και πρακτικός και γίνεται από το μπροστά μέρος του. Ο λέβητας είναι εφοδιασμένος με θερμόμετρο,μετακινούμενο δοχείο στάχτης, κιτ καθαρισμού και έναν πολύ καλής ποιότητας υδροστάτη , ώστε να αποτρέπεται η δημιουργία συμπυκνωμάτων (εξ αιτίας της χαμηλής θερμοκρασίας στον σωλήνα επιστροφής).

Η ιδιαίτερα χαμηλή τιμή και η υψηλή τεχνολογία του συστήματος το κάνει πιο ανταγωνιστικό από τα παρόμοια συστήματα που κυκλοφορούν στην Ελληνική αγορά.

biotom pellet

Καυστήρας πελλετ BMIX DIGITAL 5ης Γενιάς

bmix-digital-45-70kw

Τεχνολογία καύσης με 5 στάδια

Ο αυτομάτου ελέγχου αλγόριθμος είναι βασισμένος πάνω σε δύο παραμέτρους. Την θερμοκρασία του νερού μέσα στον λέβητα και την θερμοκρασία των καυσαερίων.
Σε αντίθεση με παρόμοια προϊόντα που κυκλοφορούν στην αγορά, ο καυστήρας BMIX DIGITAL διαθέτει έναν επιπλέον κοχλία που σπρώχνει μηχανικά το pellet μέσα στον φλογοσωλήνα . O επιπλέον κοχλίας λειτουργεί σαν ασφάλεια που προστατεύει το όλο σύστημα από πιθανή παλινδρόμηση της φλόγας . Επίσης όλα τα μοντέλα έχουν ανεμιστήρα στον εξωτερικό τροφοδότη (κοχλία) ο οποίος δίνει δευτερεύων αέρα τον χώρο καύσης ενώ ταυτόχρονα αποτρέπει την επιστροφή της θερμοκρασίας στο δοχείο αποθήκευσης του καυσίμου μέσο του σπιράλ τροφοδοσίας.
Η διαδικασία της καύσης χωρίζεται σε πέντε στάδια :
1.Ανάφλεξη
2.Σταθεροποίηση της καύσης
3.Βασικός κύκλος λειτουργίας
4.Μετριασμός
5.Σβήσιμο

 

Καινοτόμο σύστημα αυτοκαθαρισμού

Οι καυστήρες BMIX DIGITAL διαθέτουν ένα καινοτόμο σύστημα γιΗ σειρά καυστήρων βιομάζας Bmix Digital καθαρισμό του χώρου καύσης .α τον αυτοκαθαρισμο . Συνδέεται και με αεροσυμπιεστή για τον καθαρισμό του χώρου καύσης. Γίνεται αυτόματα κάθε φορά πριν την έναυση και τον τερματισμό της λειτουργίας του καυστήρα, αλλά και κατα την λειτουργία. Οπότε δεν επιβάλλεται η συχνός καθαρισμός του καυστήρα από τον χρήστη.

Σημαντικό πλεονέκτημα έναντι των ανταγωνιστικών προϊόντων που επιβάλουν τον καθημερινό καθαρισμό του χώρου καύσης .
Με αυτό το σύστημα απελευθερώνεται περιοδικά ο χώρος καύσης από οποιοδήποτε υπόλειμμα που μπορεί να εμποδίσει τη σωστή καύση η έναυση , αποφεύγοντας έτσι την επακόλουθη απενεργοποίηση του καυστήρα .

Οθόνη χειριστήριο αφής με πλήρες μενού

καυστηρες βιομαζας πελλετ bmix digital οθόνη αφηςΟθόνη αφής υγρών κρυστάλλων με πλήρες μενού με πληροφορίες για παραμέτρους και ρυθμίσεις αλλά και αυτό-διάγνωση βλαβών. (Τώρα και στα Ελληνικά)
Όταν ο καυστήρας φθάσει στην απαιτούμενη θερμοκρασία που έχει τεθεί από τον χρήστη, θα εξακολουθήσει να λειτουργεί με μετριασμένη φλόγα και ελάχιστη κατανάλωση για άλλους 5 βαθμούς και έπειτα θα ξεκινήσει η διαδικασία σβησίματος.

TOP