Λέβητας πέλλετ & ξύλου ADGREEN από 25kw εώς 350kw

Ολοκληρωμένη λύση για λεβητοστάσιο με λέβητα πελλετ και ξύλου ADGREEN για θέρμανση και ζεστά νερά χρήσης (PELLETS & ΒΙΟΜΑΖΑ).

ADGREEN ΛΕΒΗΤΑΣ ΠΕΛΛΕΤ ΚΑΙ ΞΎΛΟΥ

Ολοκληρωμένη λύση για λεβητοστάσιο με λέβητες πελλετ και ξύλου ADGREEN για θέρμανση και ζεστά νερά χρήσης (PELLETS & ΒΙΟΜΑΖΑ).

Σε συνεργασία με την ιταλική εταιρεία "ELMEC" η ADTHERM (ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ Α.Ε.) ξεκίνησε τη δική της εισαγωγή μονάδων πελλετ ξύλου.(biomaza, pellet)
Τα νέα προϊόντα απευθύνονται στην ευρωπαϊκή, αλλά και στην εγχώρια αγορά. Όλο και περισσότεροι άνθρωποι στη Ελλάδα δείχνουν το ενδιαφέρον τους για την βιομάζα ως εναλλακτική λύση και ως το 100% οικολογικό καύσιμο, καθώς και ο νέος καυστήρας είναι ένα ξεχωριστό προϊόν του είδους αυτού (μπορεί να πωλείται χωριστά χωρίς τον λέβητα ADGREEN).

Ο καυστήρας BMIX DIGITAL συμβάλλει στην καθ ολοκληρίαν καύση του pellet.

Ο καυστήρας αποτελείται από δύο μέρη, από το σώμα του (που τοποθετείται στον λέβητα στερεών καυσίμων) και από ένα κοχλία μεταφοράς καυσίμου που συνδέει την αποθήκη του pellet με το σώμα του καυστήρα. Η λειτουργία του είναι αυτόματη και μπορεί να προγραμματιστεί για επτά ημέρες την εβδομάδα. Καίει διάφορα υλικά όπως είναι τα συσσώματα ξύλου (πελλετ), τα κουκούτσια από ελιές, τα τσόφλια ξηρών καρπών, το καλαμπόκι.

Ο Λέβητας στερεών καυσίμων πελλετ πέντε διαδρομών ADGREEN είναι απόλυτα συμβατός με τον Ιταλικό καυστήρα BMIX DIGITAL (βαθμός απόδοσης 91%) και πληροί τις προδιαγραφές της Ευρωπαϊκής οδηγίας ΕΝ 303/5. Ο λέβητας συνοδεύεται από μία αποθήκη pellet (σιλό), χωρητικότητας 180 κιλά, που μπορεί να τοποθετηθεί δίπλα στον λέβητα.

Λέβητας πελλετ & Ξύλου Υψηλής Απόδοσης Πέντε Διαδρομών

Οι 5 διαδρομές που υποχρεούνται να διανύσουν τα καυσαέρια για να διαφύγουν από τον χώρο καύσης είναι σχεδιασμένες ώστε να προάγουν τη μέγιστη επαφή με τα τοιχώματα του λέβητα. Έτσι η ανταλλαγή θερμότητας είναι άρτια και τα καυσαέρια φεύγουν από τον λέβητα με ελάχιστη θερμοκρασία. Ο καθαρισμός του λέβητα είναι πολύ εύκολος και πρακτικός και γίνεται από το μπροστά μέρος του. Ο λέβητας είναι εφοδιασμένος με θερμόμετρο,μετακινούμενο δοχείο στάχτης, κιτ καθαρισμού και έναν πολύ καλής ποιότητας υδροστάτη , ώστε να αποτρέπεται η δημιουργία συμπυκνωμάτων (εξ αιτίας της χαμηλής θερμοκρασίας στον σωλήνα επιστροφής). Η επάνω πόρτα του λέβητα καλύπτεται από πυρίμαχο τζάμι με δευτερεύουσα είσοδο αέρα. Οι λέβητες πελλετ μπορούν να λειτουργήσουν με το παραδοσιακό ξύλο, με όλων των ειδών πελλετ αλλά και με πυρηνόξυλο και με καλαμπόκι.

Ο καυστήρας μπορεί και πωλείται ως αυτοτελές προϊόν (και να εγκατασταθεί σε ήδη υπάρχον λέβητα ) και ως μονάδα . Εισάγετε από την ADTHERM και η τιμή είναι πολύ ανταγωνιστική. Το βασικό μοντέλο λειτουργεί σε ένα εύρος 10-55 KW, το γεγονός που το καθιστά ανώτερο από παρόμοια προϊόντα στην αγορά, που περιορίζονται συνήθως σε μια στενή περιοχή ισχύος από 10 KW ως 35 KW . Τρία μεγάλα μοντέλα λέβητα πελλετ ξύλου καλύπτουν ολόκληρο το φάσμα έως 120kW, 150kW, 200KW και 350kW αντίστοιχα.

 

Τομή λέβητα ξύλου 5 διαδρομών

Καυστήρας πελλετ BMIX DIGITAL 5ης Γενιάς

bmix-digital-45-70kw

Τεχνολογία καύσης με 5 στάδια

Ο αυτομάτου ελέγχου αλγόριθμος είναι βασισμένος πάνω σε δύο παραμέτρους. Την θερμοκρασία του νερού μέσα στον λέβητα και την θερμοκρασία των καυσαερίων.
Σε αντίθεση με παρόμοια προϊόντα που κυκλοφορούν στην αγορά, ο καυστήρας BMIX DIGITAL διαθέτει έναν επιπλέον κοχλία που σπρώχνει μηχανικά το pellet μέσα στον φλογοσωλήνα . O επιπλέον κοχλίας λειτουργεί σαν ασφάλεια που προστατεύει το όλο σύστημα από πιθανή παλινδρόμηση της φλόγας . Επίσης όλα τα μοντέλα έχουν ανεμιστήρα στον εξωτερικό τροφοδότη (κοχλία) ο οποίος δίνει δευτερεύων αέρα τον χώρο καύσης ενώ ταυτόχρονα αποτρέπει την επιστροφή της θερμοκρασίας στο δοχείο αποθήκευσης του καυσίμου μέσο του σπιράλ τροφοδοσίας.
Η διαδικασία της καύσης χωρίζεται σε πέντε στάδια :
1.Ανάφλεξη
2.Σταθεροποίηση της καύσης
3.Βασικός κύκλος λειτουργίας
4.Μετριασμός
5.Σβήσιμο

 

Καινοτόμο σύστημα αυτοκαθαρισμού

Οι καυστήρες BMIX DIGITAL διαθέτουν ένα καινοτόμο σύστημα γιΗ σειρά καυστήρων βιομάζας Bmix Digital καθαρισμό του χώρου καύσης .α τον αυτοκαθαρισμο . Συνδέεται και με αεροσυμπιεστή για τον καθαρισμό του χώρου καύσης. Γίνεται αυτόματα κάθε φορά πριν την έναυση και τον τερματισμό της λειτουργίας του καυστήρα, αλλά και κατα την λειτουργία. Οπότε δεν επιβάλλεται η συχνός καθαρισμός του καυστήρα από τον χρήστη.

Σημαντικό πλεονέκτημα έναντι των ανταγωνιστικών προϊόντων που επιβάλουν τον καθημερινό καθαρισμό του χώρου καύσης .
Με αυτό το σύστημα απελευθερώνεται περιοδικά ο χώρος καύσης από οποιοδήποτε υπόλειμμα που μπορεί να εμποδίσει τη σωστή καύση η έναυση , αποφεύγοντας έτσι την επακόλουθη απενεργοποίηση του καυστήρα .

Οθόνη χειριστήριο αφής με πλήρες μενού

καυστηρες βιομαζας πελλετ bmix digital οθόνη αφηςΟθόνη αφής υγρών κρυστάλλων με πλήρες μενού με πληροφορίες για παραμέτρους και ρυθμίσεις αλλά και αυτό-διάγνωση βλαβών. (Τώρα και στα Ελληνικά)
Όταν ο καυστήρας φθάσει στην απαιτούμενη θερμοκρασία που έχει τεθεί από τον χρήστη, θα εξακολουθήσει να λειτουργεί με μετριασμένη φλόγα και ελάχιστη κατανάλωση για άλλους 5 βαθμούς και έπειτα θα ξεκινήσει η διαδικασία σβησίματος.

TOP