Εγκατάσταση συστήματος θέρμανσης ψύξης & ηλιοθερμίας με αντλία θερμότητας 17kw σε αθλητική εγκατάσταση στην Κατερίνη

Η ADTHERM – Αναστασιάδης Δημήτριος Α.Ε. ανέλαβε τη σημαντική πρόκληση να παραδώσει και να εγκαταστήσει ένα προηγμένο σύστημα θέρμανσης, ψύξης και παραγωγής ζεστού νερού χρήσης στις νέες εγκαταστάσεις του Tennis Club στην οικισμό Ανδρομάχη της Κατερίνης. Με την χρήση προηγμένων τεχνολογιών, υβριδικού συστήματος και ηλιακής ενέργειας, το έργο ολοκληρώθηκε με επιτυχία, προσφέροντας αποδοτικότητα και φιλική προς το περιβάλλον λειτουργία.

Τεχνολογία και Εγκατάσταση: Για να καλυφθούν οι ανάγκες σε θέρμανση, ψύξη και ζεστό νερό χρήσης, η ADTHERM εγκατέστησε μια προηγμένη αντλία θερμότητας inverter 16 kw. Η αντλία αυτή προσφέρει υψηλή απόδοση και οικονομία ενέργειας, εξασφαλίζοντας αποτελεσματική λειτουργία του κέντρου.

Επιπλέον, για την αξιοποίηση της ηλιακής ενέργειας, τοποθετήθηκαν επιλεκτικοί ηλιακοί συλλέκτες υψηλής απόδοσης, με επιφάνεια οκτώ τετραγωνικών μέτρων. Αυτοί οι συλλέκτες αξιοποιούν την ηλιακή ακτινοβολία για να παράγουν θερμική ενέργεια και να συμβάλλουν στη θέρμανση και παραγωγή ζεστού νερού χρήσης.

Υβριδικό Σύστημα: Η καινοτόμα προσέγγιση της ADTHERM περιλάμβανε τη χρήση υβριδικού συστήματος, το οποίο ενσωματώνει τόσο την αντλία θερμότητας όσο και τους ηλιακούς συλλέκτες. Έτσι, επιτυγχάνεται μια ισορροπημένη και βιώσιμη λειτουργία, καθώς τα δύο συστήματα συνεργάζονται αλληλοσυμπληρούμενα για να εξασφαλίσουν την αποδοτικότητα της θέρμανσης και της ψύξης του χώρου.

Δοχείο Αδράνειας: Μια σημαντική προσθήκη στο υβριδικό σύστημα αποτέλεσε το δοχείο αδράνειας. Αυτό το δοχείο χρησιμοποιείται για την αποθήκευση της περίσσειας θερμότητας που παράγεται από τους ηλιακούς συλλέκτες και την αντλία θερμότητας. Έτσι, κατά τις περιόδους χαμηλής ηλιοφάνειας ή αυξημένων ενεργειακών αναγκών, το δοχείο αδράνειας διασφαλίζει τη σταθερή παροχή θερμότητας.

Fancoil: Τέλος, για την θέρμανση και την ψύξη των χώρων του Tennis Club, τοποθετήθηκαν fancoil δαπέδου τύπου slim line και οροφής. Τα fancoil είναι αποτελεσματικά και διακρίνονται για την άριστη απόδοση και αποτελεσματικότητά τους στην διανομή της θερμότητας και της ψύξης, προσφέροντας έναν ευχάριστο και άνετο χώρο στους αθλούμενους.