Μετατροπή λέβητα ξύλου Saturn με καυστήρα βιομάζας Bmix Digital Σέρβια Κοζάνης

Μετατροπή λέβητα ξύλου saturn 45kw σε πελλετ με τον Ιταλικό αυτοκαθαριζόμενο καυστήρα νέας γενιάς Bmix Digital 45kw στα Σέρβια της Κοζάνης.
Την εργασία ανέλαβε συνεργείο της ADTHERM. Ο τούρκικης κατασκευής λέβητας είναι 4 οριζόντιων διαδρομών και τέριασε απόλυτα με την ισχύ του καυστήρα Bmix.
Για να δεχθεί τον καυστήρα έγινε τρύπα στην κάτω πόρτα του λέβητα (φ14 CM) σε μηχανουργείο της περιοχής. Ο καυστήρας ενεργοποιείται από τον θερμοστάτη της οικίας. Αυτή η λειτουργία έχει το προτέρημα της χαμηλής κατανάλωσης καυσίμου λόγω ότι δεν κρατάει ο λέβητας ζεστά νερά. Η απόδοση του συστήματος εκτιμάται να μειώσει τα έξοδα της θέρμανσης έναντι του ξύλου κατά 35%. Ο σημαντικότερος λόγος για την αλλαγή από ξύλο σε πελλετ ήταν η κούραση που με την πάροδο 3 χρόνων έγινε ανυπόφορη. Τώρα ο ιδιοκτήτης το μόνο που θα πρέπει να κάνει για την ομαλή λειτουργία του συστήματος πελλετ είναι να γεμίζει την δεξαμενή καυσίμου 180 κιλών και την αφαίρεση της στάχτης σχεδόν κάθε 5 μέρες. Ο καυστήρας BMIX για την έναυση του καυσίμου χρησιμοποιεί κεραμική αντίσταση χαμηλής ισχύος κάτι που βλέπουμε πολύ σπάνια σε παρόμοια συστήματα στην Ελληνική αγορά. Το καινοτόμο σύστημα του αυτοκαθαρισμού με πεπιεσμένο αέρα από αεροσυμπιεστή δίνει ξεγνοιασιά στον χρήστη διότι δεν επιτρέπει την συσσώρευση των υπολειμμάτων της καύσης (κλίνκερ) στο εσωτερικό φλογοσωλήνα του καυστήρα. Τέλος η έγχρωμη οθόνη – χειριστήριο αφής, φιλικό στον χρήστη, δίνει την δυνατότητα επιλογής 4 διαφορετικών καυσίμων , εμφανίζει όλες της φάσης λειτουργίας του συστήματος στην Ελληνική γλώσσα (φιλικό στο χρήστη).

  • ΠεριοχήΣέρβια Κοζάνης
  • Οικία Τ.ΜΔυόροφη κατοικία 150 τ.μ.
  • Ημερομηνία03/03/2017
  • Λέβηταςξυλολέβητας Saturn 45kw
  • ΚαυστήραςΒιομάζας Bmix Digital 45kw
  • CATEGORY
  • TAGS