Μετατροπή ξυλολέβητα saturn με καυστήρα πελλετ Bmix Digital στην Κομοτηνή

Μια ακόμη μετατροπή σε ξυλολέβητα SATURN με τον Ιταλικό αυτοκαθαριζόμενο καυστήρα βιομάζας πελλετ BMIX DIGITAL, στο χωριό Ροδίτης στην Κομοτηνή.

Ο τρόπος θέρμανσης της μονοκατοικία των 170 τμ. του κ. Ιωάννη την τελευταία 5ετία ήταν με την καύση του ξύλου. Η απόφαση του να κάνει την μετατροπή του ξυλολέβητα σε πελλετ ενίσχυσε το γεγονός της αύξησης της τιμής του ξύλου αλλά και η κούραση και η ταλαιπωρία του στο κουβάλημα και την απομάκρυνση της στάχτης. Ο καυστήρας BMIX DIGITAL είναι γνώριμος στους κατοίκους της περιοχής αφού εδώ και μια τριετία δουλεύει απροβλημάτιστα επάνω σε λέβητες πετρελαίου.

Για τον αυτοκαθαρισμό του καυστήρα τοποθετήθηκε ο υπάρχον αεροσυμπιεστής και έτσι έδωσε ακόμη μια νότα ξεκούρασης στον κ. Γιάννη που με τον ξυλολέβητα η φροντίδα του καθαρισμού ήταν καθημερινή υπόθεση. Η έναυση του πελλετ στον καυστήρα γίνεται με κεραμική αντίσταση και η διάρκεια δεν ξεπερνά τα 120 λεπτά. Σημαντικό πλεονέκτημα του συστήματος είναι το σύγχρονο λογισμικό με τις εύχρηστες λειτουργίες. Τα υλικά που είναι κατασκευασμένος ο καυστήρας είναι ανοξείδωτα 4 χιλιοστών με μεγάλη αντοχή σε υψηλές θερμοκρασίες. Μπορεί να λειτουργήσει με πελλετ β καυηγορίας αλλά και με πυρήνα από ελιά(πυρηνόξυλο).

Τέλος η έναρξη και η παύση της λειτουργίας του καυστήρα γίνεται με τον θερμοστάτη χώρου της οικίας. Η τιμή του Bmix Digital είναι αρκετά προσιτή και κάτι που το κάνει ιδιαιτέρα προσιτό με παρόμοια προϊόντα που κυκλοφορούν στην Ελληνική αγορά.

  • ΠεριοχήΡοδίτης Ροδόπης
  • Οικία Τ.ΜΜονοκατοικία 170 Τ.Μ.
  • ΛέβηταςΞυλολέβητας SATURN
  • ΚαυστήραςBmix Digital 70 kw πελλετ
  • CATEGORY
  • TAGS