Αντλίες θερμότητας, ο πιο οικονομικός τρόπος θέρμανσης

Αντλίες θερμότητας, ο πιο οικονομικός τρόπος θέρμανσηςΤο όλο και αυξανόμενο ενδιαφέρον του καταναλωτικού κοινού, το οποίο αναζητά να απαλλαγεί από το δυσβάσταχτο κόστος του πετρελαίου θέρμανσης, για τις αντλίες θερμότητας είναι απόλυτα δικαιολογημένο και με. αποδείξεις!
Σύμφωνα με τη μελέτη του Εθνικού Μετσόβειο Πολυτεχνείου, με τίτλο «Σύγκριση κόστους θέρμανσης από διάφορες τεχνολογίες», οι αντλίες θερμότητας είναι με διαφορά η πλέον συμφέρουσα οικονομικά λύση, που συνδυάζει εξοικονόμηση ενέργειας και οικολογικό τρόπο λειτουργίας, χωρίς να επιβαρύνει κατ’ ελάχιστο το περιβάλλον.
Η μελέτη του Εργαστηρίου Ατμοκινητήρων και Λεβήτων του ΕΜΠ, σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Χημικών Διεργασιών και Ενεργειακών Πόρων του ΕΚΕΤΑ, η οποία δημοσιεύτηκε στις 18 Νοεμβρίου 2013 και βασίστηκε σε τεχνοοικονομικού υπολογισμούς, που συνεκτιμώντας τους δείκτες εκπομπών ανά τύπο καυσίμου και την τεχνολογία καύσης, αναφορικά με τις διαθέσιμες τεχνολογίες θέρμανσης που χρησιμοποιούνται στην ελληνική αγορά, ανέδειξε τις αντλίες θερμότητας ως την πλέον οικονομική πηγή θέρμανσης σε ποσοστό που κυμαίνεται από 54,3 ως 57,5% (ανάλογα την κλιματική ζώνη της χώρας) σε σχέση με τους λέβητες πετρελαίου, οι οποίοι χρησιμοποιήθηκαν ως η συγκριτική σταθερά της μελέτης.
Η αντλία θερμότητας κερδίζει όλο και μεγαλύτερο μερίδιο στην αγορά της θέρμανσης και όχι άδικα, αφού συγκεντρώνει μια σειρά από συγκριτικά πλεονεκτήματα σε λειτουργικότητα και εργονομία, που σε συνδυασμό με τη μέγιστη εξοικονόμηση ενέργειας και χρημάτων που επιτυγχάνουν, την καθιστούν την ιδανική λύση για τα ελληνικά νοικοκυριά.
Οι αντλίες θερμότητας συνδυάζονται αρμονικά με ενδοδαπέδια συστήματα θέρμανσης και fan coil, αξιοποιώντας τη δυνατότητα λειτουργίας τόσο για θέρμανση, όσο και για ψύξη, αλλά και με παραδοσιακά συστήματα, όπως καλοριφέρ, προσφέροντας τα επιθυμητά θερμικά αποτελέσματα για κάθε οικιακό ή επαγγελματικό χώρο.
Η ADTHERM – Αναστασιάδης Δημήτριος Α.Ε. αφουγκράστηκε τις ανάγκες της αγοράς και των καταναλωτών και έχει πετύχει να αποτελεί μια από τις πρωτοπόρες εταιρίες στην εισαγωγή αντλιών θερμότητας, που συνδυάζουν τεχνολογία αιχμής, κορυφαία ποιότητα κατασκευής και αξιοπιστία, ενώ παράλληλα είναι προσιτές για κάθε πορτοφόλι.
Η ADTHERM εισάγει και εγκαθιστά αντλίες θερμότητας από το 2007, έχοντας να παρουσιάσει δείγμα εκατοντάδων εφαρμογών, ακόμη και στις ψυχρότερες κλιματικά περιοχές της Ελλάδας, όπως τα Γρεβενά, το Άργος Ορεστικό, η Δράμα, το Διδυμότειχο κ.α.

TOP