Μετατροπή λέβητα πετρελαίου σε πελλετ με καυστήρα B-ECO

B-ECO ΣΕ ΛΕΒΗΤΑ THERMAL

Εύκολη μετατροπή λέβητα πετρελαίου σε πελλετ με τον σύγχρονο καυστήρα πελλετ B-ECO σε ιδιαίτερα χαμηλή τιμή.

Σε μία ακόμη πετυχημένη μετατροπή στις αρχές του καλοκαιριού προχώρησε ADTHERM σε χαλύβδινο λέβητα πετρελαίου Thermal 35.000 θερμίδων .
Ο καυστήρας του πελλετ προσαρμόστηκε εύκολα χάρη στην μικρή διάμετρο του φλογωσωλήνα Φ10,4 εκατοστά.

 
μετατροπη λεβητα πετρελαιου σε πελλετ b-eco σε thermalμετατροπη λεβητα πετρελαιου σε πελλετ
 

Δεν χρειάστηκε καμία αλλαγή στο υδραυλικά τις ήδη υπάρχουσας εγκατάστασης (20 ετών ) αλλά και καμία παρέμβαση στη πόρτα του λέβητα πετρελαίου .
Πριν τοποθετηθεί ο καυστήρας πελλετ καθαρίστηκε ο λέβητας και η καμινάδα και προστέθηκε επιπλέον κάθετο ανοξείδωτο κομμάτι φ150 2 μέτρων με καπέλο . Επίσης χρησιμοποιήθηκε ένα ρελέ λυχνίας για να συνδεθεί ο υπάρχων θερμοστάτης χώρου με τον καυστήρα B-ECO. Για την τροφοδοσία του πελλετ τοποθετήθηκε στα αριστερά του λέβητα δεξαμενή 180 κιλών. Μέσα στο κόστος τις μετατροπής συμπεριλαμβάνεται και η ειδική σκούπα στάχτης που θα χρησιμοποιηθεί στον καθαρισμό των υπολειμμάτων της καύσης στο εσωτερικό του λέβητα .
Οι ανάγκες τις οικία των 120 τ.μ. σε πετρέλαιο ήταν περίπου 3 χιλιάδες λίτρα για την χειμερινή σεζόν, Δλδ περίπου 3000 ευρώ . Με την αλλαγή του καυστήρα πετρελαίου με τον πελλετ η οικονομία σε χρήματα θα είναι κάτω του 50% . Όποτε η απόσβεση θα γίνει και από την πρώτη χρονιά λειτουργίας του συστήματος .
Ο πελάτης δηλώνει ενθουσιασμένος περιμένοντας την νέα χειμερινή σεζόν .

Ας δούμε αναλυτικά τα πλεονεκτήματα:

  • Απόσβεση τις εγκατάστασης από τον πρώτο κιόλας χρόνο λειτουργίας
  • Λογισμικό στα Ελληνική γλώσσα εύκολο στην χρήση για διαμόρφωση της λειτουργίας του καυστήρα από τον ηλεκτρονικό υπολογιστή του χρήστη
  • Η βιομάζα είναι ανανεώσιμη πηγή ενέργειας (τα υλικά της συλλέγονται και μπορούν να ανανεωθούν)
  • Χαμηλότερο κόστος κατανάλωσης από πετρέλαιο και το φυσικό αέριο σε συνάρτηση με την απόδοση του λέβητα και της καύσιμης ύλης
  • Μικρό κόστος λειτουργίας (ανάλογα με το είδος βιοκαυσίμου)
  • 5 ετής εγγύηση

Το βίντεο της μετατροπής

TOP