Μετατροπή σε κυκλοθερμικό φούρνο του καυστήρα πετρελαίου σε πέλλετ στο αρτοποιείο “ΑΡΤΟΜΑΝΙΑ” στην Κατερίνη

Άλλη μια επιτυχημένη και λειτουργική επαγγελματική εφαρμογή παρέδωσε προς χρήση η ADTHERM, παρέχοντας μια σύγχρονη λύση για εξοικονόμηση ενέργειας και χρημάτων σε έναν ακόμη πελάτη της.

Ο κ. Απόστολος Μάνης, ιδιοκτήτης των αρτοποιείων “ΑΡΤΟΜΑΝΙΑ” στην Κατερίνη, εμπιστεύτηκε στην ADTHERM τη μετατροπή του κυκλοθερμικού φούρνου του, προκειμένου να απαλλαγεί από την κοστοβόρα καύση πετρελαίου, λειτουργώντας στο εξής με τη χρήση πέλλετ.

Ο καυστήρας πέλλετ 100 KW τοποθετήθηκε σε ειδική βάση για να είναι εύκολη η εξαγωγή του και ο καθαρισμός του χώρου καύσης

Εξειδικευμένο συνεργείο της ADTHERM προσάρμοσε τον ιταλικό αυτόματος καυστήρα της ELMEC ΑDGREEN 100 ΚW στη θέση του καυστήρα πετρελαίου και παρέδωσε τον φούρνο προς χρήση. Η εγκατάσταση λειτουργεί απόλυτα αξιόπιστα, ανεβάζοντας στο προβλεπόμενο χρονικό διάστημα τη θερμοκρασία του φούρνο στο επιθυμητό (210 βαθμοί Κελσίου) προκειμένου να ψηθεί το ψωμί και τα υπόλοιπα αρτοσκευάσματα.

Ο καυστήρας ADGREEN 100 διαθέτει σύστημα αυτοκαθαρισμού και ειδικά σχεδιασμένη σχάρα καύσης

Έριξε το κόστος στο 1/3 !

Η επιτυχημένη περίοδος δοκιμών άφησε απόλυτα ικανοποιημένο τον κ. Απόστολο Μάνη, που είδε το κόστος καυσίμου για την καθημερινή χρήση του φούρνου να πέφτει στο 1/3 σε σχέση με το πετρέλαιο! Χαρακτηριστικά, όπως ανέφερε, απαιτούνταν ένα κόστος περίπου 75 ευρώ καθημερινά για πετρέλαιο, που πλέον έχει μετατραπεί σε 22-25 ευρώ για το πέλλετ που καταναλώνει.

O κυκλοθερμικός φούρνος της Winkler λειτουργεί πλέον με το 1/3 του κόστους σε σχέση με το πετρέλαιο

Από το "μάτι" στο μπροστά μέρος του φούρνου, ο χρήστης μπορεί να ελέγχει την φλόγα στον καυστήρα και την ποιότητα της καύσης

Ο κ. Απόστολος Μάνης δηλώνει “γοητευμένος” από τη λειτουργία του καυστήρα πέλλετ ADGREEN και συστήνει τη μετατροπή στους συναδέλφους του, που θέλουν να απαλλαγούν από την ασύμφορη χρήση πετρελαίου. Μάλιστα είναι στη διάθεση κάθε ενδιαφερόμενου για την παροχή πληροφοριών σχετικά με την εγκατάσταση και τη λειτουργικότητα της (23510 20153)

TOP