Μετατροπή μαντεμένιου λέβητα BIASI σε πελλετ με τον καυστήρα BMIX DIGITAL στο Παλιό Κεραμίδι

Μια ακόμη επιτυχημένη μετατροπή στο μαντεμένιο Ιταλικό λέβητα πετρελαίου BIASI με τον Ιταλικό καυστήρα πελλετ BMIX DIGITAL στο Παλιό κεραμίδι πιερίας.
Η δυόροφη κατοικία των 180 τ.μ τους χειμερινούς μήνες θα θερμαίνεται με το πελλετ, οικονομικά και ξεκούραστα χάρη στις σύγχρονες λειτουργίες του καυστήρα pellet. Όπως θα δείτε στις φωτογραφίες τοποθετήθηκε αριστερά του λέβητα πετρελαίου η δεξαμενή καυσίμου πελλετ χωρητικότητας 180 κιλών. Η αυτονομίες του συστήματος παράμειναν οι ίδιες όπως και στην λειτουργία με το λέβητα πετρέλαιου. Ο καυστήρας BMIX DIGITAL ανάβει και σβήνει από τους θερμοστάτες χώρου.

Η κεραμική αντίσταση κάνει την ανάφλεξη του πελλετ μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα. Έτσι ο καυστήρας εξασφαλίζει επιτυχημένες ενάυσεις χωρίς καπνούς και αιθάλη αλλά και εξοικονόμηση ενέργειας. (μόλις 90 δευτερόλεπτα για την ανάφλεξη του πελλετ). Την όλη διαδικασία της μετατροπής ανέλαβε το εξειδικευμένο συνεργείο που διαθέτει η ADTHERM.

Τέλος ο καυστήρας βιομάζας B-MIX Digital είναι μία από τις ελάχιστες επενδύσεις που μπορεί να αποσβεστεί σε μία σεζόν λειτουργίας. Προτέρημα η προσιτή τιμής του αλλά και η εύκολη προσαρμογή του στο είδη υπάρχων λέβητα πετρελαίου είτε αυτός είναι μαντεμένιος είτε είναι χαλύβδινος.