Μετατροπή σε λέβητα πετρελαίου BAUHERR με καυστήρα πελλετ στο Αιγίνιο

Μετατροπή σε λέβητα πετρελαίου χαλύβδινο BAUHERR 40kw με τον Ιταλικό καυστήρα πελλετ Digital στο Αιγίνιο Πιερίας.
Οι χαλύβδινοι λέβητες μπορούν εύκολα να μετατραπούν ώστε να λειτουργούν με πέλλετ. Στην πόρτα του BAUHERR μεγαλώσαμε την τρύπα από 11 εκατοστά σε 14 για να τοποθετηθεί ο φλογωσωλήνας του καυστήρα πελλετ.
Η καύση του πελλετ στον λέβητα πετρελαίου εξασφαλίζει εξοικονόμηση χρημάτων της τάξεως εώς και 60%. Η όλη διαδικασία για την αλλαγή από το πετρέλαιο σε πελλετ διήρκεσε 3 ώρες. Οι προδιαγραφές ενός λέβητα υγρών καυσίμων δεν συνάδουν με την χρήση στερεών καυσίμων, αυτό σημαίνει πιο συχνούς καθαρισμούς. Η τεχνολογία των καυστήρων BIMX DIGITAL ελαχιστοποιούν την δημιουργία αιθάλης στο εσωτερικό του λέβητα με αποτέλεσμα την υψηλή απόδοση.

Ο καθαρισμός του λέβητα από τα υπολείμματα της στάχτης γίνεται κάθε 3 με 4 μέρες ενώ στους εξολοκλήρου λέβητες πελλετ BIOMAX μια φορά την εβδομάδα.
H «ελκυστική» τιμή για μια μετατροπή του λέβητα πετρελαίου σε πελλετ πρέπει να να μην είναι ποτέ εις βάρος της ποιότητας, της ασφάλειας αλλά και της αποτελεσματικότητας του συστήματος. Στην συγκεκριμένη μετατροπή ο καυστήρας BMIX DIGITAL είναι εφοδιασμένος με δεύτερο εσωτερικό κοχλία για την ασφάλεια στην καύση ενώ η κεραμική αντίσταση επιτυγχάνει αποτελεσματική και γρήγορη έναυση.
Επίσης σημαντικό είναι ότι ο φλογωσωλήνας και όλα τα μεταλικά μέροι που έρχονται σε επαφή με την φλόγα, έιναι κατασκευασμένα από ανοξείδοτο χάλυβα υψηλών θερμοκρασιών, πάχους τεσσάρων και πέντε χιλιοστών.