Καυστήρας πελλετ BMIX DIGITAL σε κυκλοθερμικό φούρνο αρτοποιΐας στο Αγρίνιο

Καυστήρας πελλετ BMIX DIGITAL σε κυκλοθερμικό φούρνο αρτοποιΐας στο Αγρίνιο του νομού Αιτωλοακαρνανίας από τον συνεργάτη της ADTHERM, Σελιμά Βασίλειο.

Μία μετατροπή από πετρέλαιο σε πελλετ με τον καυστήρα Bmix Digital 90-130kw, αυτή την φορά σε κυκλοθερμικό φούρνο 8 τελάρων στην περιοχή του Αγρινίου. Η εργασία ξεκίνησε στις 8 το πρωί και παραδόθηκε σε πλήρης λειτουργία στις 4 το απόγευμα από το συνεργείο του κ. Σελιμά. Όπως θα δείτε και στις φωτογραφίες, η όλη εργασία έγινε στο μπροστινό μέρος του φούρνου όπου προσαρμόσαμε την φλάντζα του καυστήρα και τοποθετήθηκε δεξαμενή καυσίμου στα αριστερά. Ο καυστήρας πελλετ τοποθετήθηκε επάνω σε κατασκευή με ρόδες ώστε να είναι εύκολη η εξαγωγή του και έτσι να γίνεται πιο εύκολη η αφαίρεση της στάχτης από το πυραγωγείο του φούρνου. Ο Ιταλικός καυστήρας Bmix Digital με εύρος ισχύος από 60 εώς και 130 kw, κάλυψε πλήρως τις απαιτήσεις του ιδιοκτήτη όσο αφορά το σωστό ψήσιμο με πολύ μικρές διακυμάνσεις στις θερμοκρασίες κατά την διάρκειά του ψησίματος (μόλις 3 βαθμούς). Ο χρόνος των 45 λέπτών από τους 100 έως τους 220 βαθμούς παρέμεινε ο ίδιος και με το πελλετ όπου και γίνετε το ψήσιμο του ψωμιού. Σημαντικό πλεονέκτημα του Bmix Digital η κεραμική αντίσταση που χρησιμοποιεί για την έναυση του πελλετ.

Τέλος με το πετρέλαιο τα έξοδα ημερησίως ανέρχονταν στα 30 ευρώ ενώ τώρα με την χρήση του πελλετ σε συνδυασμό με το εξειδικευμένο λογισμικό του καυστήρα πελλετ τα έξοδα είναι μόλις 12 ευρώ που μεταφράζεται σε 60% μείωση έναντι του πετρελαίου.